Kabaktan mücver yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktalarını uyguladım, ama yine de istediİm gibi olmadı. Kabakların taze ve genç olmasına dikkat etmiştim, ama belki de rendelerken suyun sıkılmasını yeterince iyi yapmadım. Rendeleme sonrası tuzla bekletip suyu sıkarken dikkat etmem gerektiğini biliyordum, ama yine de kabakların gevşek kalması engelleyemedim. Belki de unun kalitesi ve kullanılan baharatlar da etkili olmuştur. Kızartma aşamasında yağın yeterince isınması ve kızartma süresine de dikkat etmiştim ama yine de mücverlerin dışı altın rengi almadan içinin pişmesi zorlaşmış gibi geldi. Sizce hangi noktalara daha fazla dikkat etmem gerekiyordu?
Kabaktan mücver yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktalarını uyguladım, ama yine de istediİm gibi olmadı. Kabakların taze ve genç olmasına dikkat etmiştim, ama belki de rendelerken suyun sıkılmasını yeterince iyi yapmadım. Rendeleme sonrası tuzla bekletip suyu sıkarken dikkat etmem gerektiğini biliyordum, ama yine de kabakların gevşek kalması engelleyemedim. Belki de unun kalitesi ve kullanılan baharatlar da etkili olmuştur. Kızartma aşamasında yağın yeterince isınması ve kızartma süresine de dikkat etmiştim ama yine de mücverlerin dışı altın rengi almadan içinin pişmesi zorlaşmış gibi geldi. Sizce hangi noktalara daha fazla dikkat etmem gerekiyordu?
Cevap yaz