Arpa şehriyeli yeşil mercimek çorbası yapmaya karar verdim ama doğru malzeme seçimi konusunda kararsız kaldım. Taze mercimek ve iyi pişen şehriye bulmakta zorlandım. Ayrıca, mercimekleri önceden ıslatmanın pişirme süresini kısaltacağı ve daha yumuşak olacağı konusunda bilgi sahibi oldum ama bu aşamada da dikkat etmem gereken başka bir şey var mı? Mercimeklerin köpüğünü almak gerektiğini öğrendim, peki ya pişirme süresini nasıl ayarlamalıyım? Kıvamı istediğim gibi ayarlamak için su oranını nasıl belirlemeliyim? Servis önerileri arasında nane veya maydanoz serpmek güzel bir fikir gibi görünüyor, ama limon dilimleri eklemenin çorbanın tadını nasıl değiştireceğini merak ediyorum. Ekstra ipuçları arasında yoğurt eklemek ilginç görünüyor, bunu denemeli miyim? Bu çorbanın lezzetini artırmak için başka neler yapabilirim?
Arpa şehriyeli yeşil mercimek çorbası yapmaya karar verdim ama doğru malzeme seçimi konusunda kararsız kaldım. Taze mercimek ve iyi pişen şehriye bulmakta zorlandım. Ayrıca, mercimekleri önceden ıslatmanın pişirme süresini kısaltacağı ve daha yumuşak olacağı konusunda bilgi sahibi oldum ama bu aşamada da dikkat etmem gereken başka bir şey var mı? Mercimeklerin köpüğünü almak gerektiğini öğrendim, peki ya pişirme süresini nasıl ayarlamalıyım? Kıvamı istediğim gibi ayarlamak için su oranını nasıl belirlemeliyim? Servis önerileri arasında nane veya maydanoz serpmek güzel bir fikir gibi görünüyor, ama limon dilimleri eklemenin çorbanın tadını nasıl değiştireceğini merak ediyorum. Ekstra ipuçları arasında yoğurt eklemek ilginç görünüyor, bunu denemeli miyim? Bu çorbanın lezzetini artırmak için başka neler yapabilirim?
Cevap yaz