Döküm kek kalıbında kek yaparken en çok zorlandığım nokta kalıbın hazırlanması oldu. Kalıbı iyice yağlamak ve unlamak gerektiğini okudum ama bazen unlama işlemini atladığımda kekim kalıptan çıkmakta zorlanıyor. Sizce kalıbı yağlarken dikkat etmem gereken özel bir nokta var mı? Ayrıca, mikser kullanırken düşük hızda başlamak gerçekten de hava kabarcıklarını daha iyi dağıtıyor mu? Bu konuda deneyimleriniz neler?
Döküm kek kalıbında kek yaparken en çok zorlandığım nokta kalıbın hazırlanması oldu. Kalıbı iyice yağlamak ve unlamak gerektiğini okudum ama bazen unlama işlemini atladığımda kekim kalıptan çıkmakta zorlanıyor. Sizce kalıbı yağlarken dikkat etmem gereken özel bir nokta var mı? Ayrıca, mikser kullanırken düşük hızda başlamak gerçekten de hava kabarcıklarını daha iyi dağıtıyor mu? Bu konuda deneyimleriniz neler?
Cevap yaz