Etli makarna yaparken en çok zorlandığım nokta doğru makarna seçimi oldu. Penne, fusilli ve tagliatelle arasında kalmıştım. Acaba hangi makarna sosu daha iyi tutar ve yemeği tamamlar? Ayrıca etin kalitesinin lezzete etkisi konusunda kesinlikle haklısınız, kullandığım etin yumuşak olması için marine etmenin şart olduğunu öğrendim. Pişirme sürelerini de dengelemek zor, makarnanın al dente kıvamında olması için ne kadar süre pişirmem gerektiği konusunda kararsız kalabiliyorum. Sosun hazırlanması ise tam bir sanat, domates ve baharatları ne kadar kullanmalıyım? Sunum kısmını ise hiç atlamamak lazım, taze otlar ve rendelenmiş peynir eklemek gerçekten görüntüyü güzelleştiriyor. Acaba bu tariflerdeki ekstra malzemeleri eklemek ne kadar etkili olur, sebzelerle zenginleştirdiğimde lezzet farkı gerçekten hissedilir mi?
Etli makarna yaparken en çok zorlandığım nokta doğru makarna seçimi oldu. Penne, fusilli ve tagliatelle arasında kalmıştım. Acaba hangi makarna sosu daha iyi tutar ve yemeği tamamlar? Ayrıca etin kalitesinin lezzete etkisi konusunda kesinlikle haklısınız, kullandığım etin yumuşak olması için marine etmenin şart olduğunu öğrendim. Pişirme sürelerini de dengelemek zor, makarnanın al dente kıvamında olması için ne kadar süre pişirmem gerektiği konusunda kararsız kalabiliyorum. Sosun hazırlanması ise tam bir sanat, domates ve baharatları ne kadar kullanmalıyım? Sunum kısmını ise hiç atlamamak lazım, taze otlar ve rendelenmiş peynir eklemek gerçekten görüntüyü güzelleştiriyor. Acaba bu tariflerdeki ekstra malzemeleri eklemek ne kadar etkili olur, sebzelerle zenginleştirdiğimde lezzet farkı gerçekten hissedilir mi?
Cevap yaz