Etli patates yemeği yaparken fırında pişirme süresi ve sıcaklığına dikkat etmek gerçekten çok önemli mi? Ben de genellikle 180-200 derece arası sıcaklıkta pişiriyorum ama pişirme süresinin etin cinsine göre değiştiğini hiç düşünmemiştim. Ön pişirme tekniği ile etleri mühürlemek ve patatesleri hafif haşlamak, gerçekten lezzeti artırıyor mu? Bu konuda deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz? Sosun kıvamı da bence çok kritik; çok sıvı veya katı olmaması gerektiği doğru mu? Dinlendirme süresiyle ilgili olarak, yemeği fırından çıkardıktan sonra 10-15 dakika bekletmek gerçekten lezzet farkı yaratıyor mu? Bu detayların hepsi, yemeğin tadını etkileyen unsurlar gibi görünüyor.
Etli patates yemeği yaparken fırında pişirme süresi ve sıcaklığına dikkat etmek gerçekten çok önemli mi? Ben de genellikle 180-200 derece arası sıcaklıkta pişiriyorum ama pişirme süresinin etin cinsine göre değiştiğini hiç düşünmemiştim. Ön pişirme tekniği ile etleri mühürlemek ve patatesleri hafif haşlamak, gerçekten lezzeti artırıyor mu? Bu konuda deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz? Sosun kıvamı da bence çok kritik; çok sıvı veya katı olmaması gerektiği doğru mu? Dinlendirme süresiyle ilgili olarak, yemeği fırından çıkardıktan sonra 10-15 dakika bekletmek gerçekten lezzet farkı yaratıyor mu? Bu detayların hepsi, yemeğin tadını etkileyen unsurlar gibi görünüyor.
Cevap yaz