Pilav yaparken en çok zorlandığım konu doğru pirinç seçimiydi. Uzun taneli pirinçlerin tane tane olmasını sağladığını öğrendiğimde, baldo pirinç kullanmaya başladım ve gerçekten de sonuçlarım değişti. Pirinci önceden ıslatmanın önemini de zamanla anladım. 30 dakika ıslatmak, nişastasının azalmasına yardımcı oluyor ve bu sayede pilavım daha güzel pişiyor. Su oranını ayarlarken bazen hata yapabiliyordum ama artık gözlem yaparak doğru oranı bulabiliyorum. Yüksek ateşte başlayıp kısık ateşte pişirmek de benim için bir devrim oldu. Dinlendirme işlemini atlamadığımda lezzet gerçekten artıyor. Tereyağı veya zeytinyağı eklemenin lezzeti zenginleştirdiğini de deneyimledim. Sonuç olarak, bu püf noktalarını dikkate alarak pilav yapmayı çok daha keyifli hale getirdim. Başkaları da bu ipuçlarını denemeli!
Pilav yaparken en çok zorlandığım konu doğru pirinç seçimiydi. Uzun taneli pirinçlerin tane tane olmasını sağladığını öğrendiğimde, baldo pirinç kullanmaya başladım ve gerçekten de sonuçlarım değişti. Pirinci önceden ıslatmanın önemini de zamanla anladım. 30 dakika ıslatmak, nişastasının azalmasına yardımcı oluyor ve bu sayede pilavım daha güzel pişiyor. Su oranını ayarlarken bazen hata yapabiliyordum ama artık gözlem yaparak doğru oranı bulabiliyorum. Yüksek ateşte başlayıp kısık ateşte pişirmek de benim için bir devrim oldu. Dinlendirme işlemini atlamadığımda lezzet gerçekten artıyor. Tereyağı veya zeytinyağı eklemenin lezzeti zenginleştirdiğini de deneyimledim. Sonuç olarak, bu püf noktalarını dikkate alarak pilav yapmayı çok daha keyifli hale getirdim. Başkaları da bu ipuçlarını denemeli!
Cevap yaz