Havuçlu mısırlı pilav yaparken en çok zorlandığım konu pirinç seçimi ve hazırlığıydı. Özellikle nişastasını azaltmak için önceden ıslatmanın çok faydalı olduğunu öğrendim. Sizce de pirincin nişasta ve kirlerden arındırılması, pilavın lezzetini nasıl etkiliyor? Ayrıca, havuç ve mısırın tazeliği için hangi yöntemleri uyguluyorsunuz? Taze malzemeler kullanmanın pilavın tadına ne kadar katkı sağladığını düşünüyorsunuz?
Havuçlu mısırlı pilav yaparken en çok zorlandığım konu pirinç seçimi ve hazırlığıydı. Özellikle nişastasını azaltmak için önceden ıslatmanın çok faydalı olduğunu öğrendim. Sizce de pirincin nişasta ve kirlerden arındırılması, pilavın lezzetini nasıl etkiliyor? Ayrıca, havuç ve mısırın tazeliği için hangi yöntemleri uyguluyorsunuz? Taze malzemeler kullanmanın pilavın tadına ne kadar katkı sağladığını düşünüyorsunuz?
Cevap yaz