Kabak fırın mücver yaparken en çok dikkat ettiğim nokta, kabakların tazeliği. Genç kabaklar kullanmanın lezzeti artırdığını fark ettim. Ayrıca, rendelenmiş kabakları tuzla ovmak ve fazla suyunu çıkarmak gerçekten önemli. Diğer malzemeleri de doğru seçmek gerekiyor; özellikle taze otlar eklemek mücvere harika bir aroma katıyor. Fırını önceden ısıtmayı unutmamak da çok önemli, çünkü bu sayede mücver daha iyi pişiyor. Servis sırasında yoğurt eklemek, yemeği bir kat daha lezzetli hale getiriyor. Siz de kabak mücverinizi denediniz mi? Hangi malzemeleri eklemeyi tercih ediyorsunuz?
Kabak fırın mücver yaparken en çok dikkat ettiğim nokta, kabakların tazeliği. Genç kabaklar kullanmanın lezzeti artırdığını fark ettim. Ayrıca, rendelenmiş kabakları tuzla ovmak ve fazla suyunu çıkarmak gerçekten önemli. Diğer malzemeleri de doğru seçmek gerekiyor; özellikle taze otlar eklemek mücvere harika bir aroma katıyor. Fırını önceden ısıtmayı unutmamak da çok önemli, çünkü bu sayede mücver daha iyi pişiyor. Servis sırasında yoğurt eklemek, yemeği bir kat daha lezzetli hale getiriyor. Siz de kabak mücverinizi denediniz mi? Hangi malzemeleri eklemeyi tercih ediyorsunuz?
Cevap yaz