Sarı erik reçeli yaparken en önemli noktalar neler? Taze ve olgun erikler kullanmanın lezzeti etkilediğini biliyorum, peki ya şeker oranını nasıl ayarlamalıyım? 1:1 oranı uygun mu, yoksa daha az şekerle denemek mi mantıklı? Ayrıca pişirme süresi hakkında da merak ediyorum; kısaca kaynatma süresi ne kadar olmalı ve kıvam testi için en iyi yöntem nedir? Ekstra malzemelerin eklenmesi reçelin tadını nasıl etkiler? Son olarak, reçeli saklarken nelere dikkat etmeliyim ki uzun ömürlü olsun?
Sarı erik reçeli yaparken en önemli noktalar neler? Taze ve olgun erikler kullanmanın lezzeti etkilediğini biliyorum, peki ya şeker oranını nasıl ayarlamalıyım? 1:1 oranı uygun mu, yoksa daha az şekerle denemek mi mantıklı? Ayrıca pişirme süresi hakkında da merak ediyorum; kısaca kaynatma süresi ne kadar olmalı ve kıvam testi için en iyi yöntem nedir? Ekstra malzemelerin eklenmesi reçelin tadını nasıl etkiler? Son olarak, reçeli saklarken nelere dikkat etmeliyim ki uzun ömürlü olsun?
Cevap yaz