Sıvı yağ ile poğaça yaparken en çok dikkat edilmesi gereken noktalardan biri, doğru yağ seçimi. Zeytinyağı kullanıldığında gerçekten de ekstra bir aroma katıldığını deneyimlemiş biri olarak, poğaçaların tadını daha da güzelleştirdiğini düşünüyorum. Hamurun yoğrulma süreci de çok önemli; fazla yoğrulmaması gerektiğini öğrenmek benim için çok faydalı oldu. Dinlendirmenin önemini de deneyimleyerek anladım, dinlendirilmeden pişirilen hamurların kabarmadığını görmek can sıkıcı olabiliyor. İç harç seçiminde ise peynirli poğaçaların yeri bende ayrı, özellikle lor peyniri kullanıldığında tam bir lezzet patlaması yaşanıyor. Sizce de pişirme sıcaklığına dikkat etmek ve önceden ısıtılmış fırında pişirmek, poğaçaların kabarması için kritik değil mi? Yumurta sarısı sürmek de, görünüm açısından harika bir sonuç veriyor, denediğimde poğaçaların altın rengi ile göz alıcı hale geldiğini gördüm. Bu püf noktalarına dikkat ettiğimde, sonuçlarım gerçekten harika oldu. Siz de bu ipuçlarını denediniz mi?
Sıvı yağ ile poğaça yaparken en çok dikkat edilmesi gereken noktalardan biri, doğru yağ seçimi. Zeytinyağı kullanıldığında gerçekten de ekstra bir aroma katıldığını deneyimlemiş biri olarak, poğaçaların tadını daha da güzelleştirdiğini düşünüyorum. Hamurun yoğrulma süreci de çok önemli; fazla yoğrulmaması gerektiğini öğrenmek benim için çok faydalı oldu. Dinlendirmenin önemini de deneyimleyerek anladım, dinlendirilmeden pişirilen hamurların kabarmadığını görmek can sıkıcı olabiliyor. İç harç seçiminde ise peynirli poğaçaların yeri bende ayrı, özellikle lor peyniri kullanıldığında tam bir lezzet patlaması yaşanıyor. Sizce de pişirme sıcaklığına dikkat etmek ve önceden ısıtılmış fırında pişirmek, poğaçaların kabarması için kritik değil mi? Yumurta sarısı sürmek de, görünüm açısından harika bir sonuç veriyor, denediğimde poğaçaların altın rengi ile göz alıcı hale geldiğini gördüm. Bu püf noktalarına dikkat ettiğimde, sonuçlarım gerçekten harika oldu. Siz de bu ipuçlarını denediniz mi?
Cevap yaz