Tereyağlı kıyır poğaça yaparken, kaliteli malzemelerin seçimi önemli bir aşama. Gerçek tereyağı kullanmanın lezzeti artırdığına katılıyor musun? Unun protein içeriği de poğaçanın yapısını etkiliyor, bu konuda ne düşünüyorsun? Hamurun yoğrulması ve dinlendirilmesi de bir o kadar kritik. Özellikle dinlendirme süresinin uzatılmasının faydalı olabileceği belirtilmiş, sen bu konuda ne kadar süre dinlendiriyorsun? Şekil verme ve pişirme teknikleri hakkında da düşüncelerin var mı? Önceden ısıtılmış fırında pişirmenin poğaçaların çıtır çıtır olmasına katkı sağladığı söyleniyor, bu yöntemi denedin mi? İçi için farklı harçlar kullanma fikri de oldukça ilginç, en çok hangi malzemeleri tercih ediyorsun?
Tereyağlı kıyır poğaça yaparken, kaliteli malzemelerin seçimi önemli bir aşama. Gerçek tereyağı kullanmanın lezzeti artırdığına katılıyor musun? Unun protein içeriği de poğaçanın yapısını etkiliyor, bu konuda ne düşünüyorsun? Hamurun yoğrulması ve dinlendirilmesi de bir o kadar kritik. Özellikle dinlendirme süresinin uzatılmasının faydalı olabileceği belirtilmiş, sen bu konuda ne kadar süre dinlendiriyorsun? Şekil verme ve pişirme teknikleri hakkında da düşüncelerin var mı? Önceden ısıtılmış fırında pişirmenin poğaçaların çıtır çıtır olmasına katkı sağladığı söyleniyor, bu yöntemi denedin mi? İçi için farklı harçlar kullanma fikri de oldukça ilginç, en çok hangi malzemeleri tercih ediyorsun?
Cevap yaz