Şiş kebap yaparken en çok merak ettiğim konu malzeme seçimi. Kaliteyi artırmak için etin hangi özelliklere sahip olması gerektiğini tam olarak biliyor muyuz? Mesela, yağ oranı dengeli olmalı dediniz ama bu oranı nasıl belirleyebiliriz? Ayrıca marinasyon sürecinde hangi baharatlar özellikle tavsiye ediliyor? Etin en az 2-3 saat marine edilmesi gerektiğini öğrendim, ama bu süreyi uzatmak lezzeti nasıl etkiler? Dışarıda pişirirken ızgara yapmanın en iyi yöntem olduğunu belirtmişsiniz ama kömürün seçimi de önemli mi? Son olarak, sunum aşamasında estetik bir görünüm için neler yapmalıyız? Bu detaylar benim için çok değerli!
Şiş kebap yaparken en çok merak ettiğim konu malzeme seçimi. Kaliteyi artırmak için etin hangi özelliklere sahip olması gerektiğini tam olarak biliyor muyuz? Mesela, yağ oranı dengeli olmalı dediniz ama bu oranı nasıl belirleyebiliriz? Ayrıca marinasyon sürecinde hangi baharatlar özellikle tavsiye ediliyor? Etin en az 2-3 saat marine edilmesi gerektiğini öğrendim, ama bu süreyi uzatmak lezzeti nasıl etkiler? Dışarıda pişirirken ızgara yapmanın en iyi yöntem olduğunu belirtmişsiniz ama kömürün seçimi de önemli mi? Son olarak, sunum aşamasında estetik bir görünüm için neler yapmalıyız? Bu detaylar benim için çok değerli!
Cevap yaz